Skip to main content
Лого на Европейската комисия
EURES
Новинарска статия19 декември 2017Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

7 разширения за Chrome, от които се нуждае всеки служител

Sven Dahlin е автор на електронна книга за ефективността в Microsoft Excel, води електронни семинари и работи за Tradera Rabattkoder в Швеция. Тъй като той поставя основен акцент върху ефективността, решихме да го попитаме кои разширения за Chrome би препоръчал, за да работим по-ефективно.

7 Chrome extensions every worker bee needs
EURES

 

Liteshot

Ако трябва да направите бърза екранна снимка в раздел на Chrome, това е разширението за вас. Трябва само да натиснете бутона „Take a screenshot“ (Правене на екранна снимка) и ще се отвори нов раздел, в който да изберете какво искате да споделите или запазите. Ако е изображение, дори можете да поискате от Google да потърси подобни снимки. Преди да споделите или запазите екранната снимка, можете също така да рисувате върху нея и да подчертаете това, което искате да покажете на получателя.

Momentum

Momentum се зарежда всеки път, когато отворите нов раздел в Chrome. Разширението ви показва часа, датата, прогнозата за времето и още няколко неща, най-важен от които е списъкът ви със задачи. Записвате срещите си в календара, но какво се случва с всички онези големи и малки задачи без конкретен час? Лесно е да видите кои задачи са си приоритет и също толкова лесно можете да добавяте нови към списъка си. Когато приключите задача, премахнете я и преминете към следващата.

Text Mode

Много уебсайтове предоставят огромно количество информация, която може да затрудни концентрация та ви върху текста. Text Mode е недвусмислено разширение, което премахва всичко освен самия текст и прави страницата черно-бяла. Разширението е перфектен избор, ако трябва да обработите много информация за ограничено време.

LastPass

Всички тези пароли... Всички тези потребителски имена. Невъзможно е да запомним всичките си данни за вход, ако не използваме една и съща парола за всичко, но както знаем, това определено не е препоръчително. LastPass е услуга, която съхранява надеждно паролите и потребителските ви имена в „трезор“, за да имате лесен достъп до тях – само вие и никой друг.

All-in-One Messenger

Дружеството, за което работите, използва ли повече от една програма за комуникация, като Skype, Slack или WhatsApp? All-in-One Messenger събира всички тези програми в един прозорец, за да не се налага да прескачате между тях. Така ще спестите много време!

Grammarly for Chrome

Grammarly е перфектен избор за хора, които трябва да пишат на английски език. Това разширение проверява правописа и граматиката ви, за да сте сигурни, че всичко, което напишете, е лесно за четене и изглежда професионално. Разполагате с до 400 безплатни проверки на месец.

SimilarWeb

Трябва да разберете какъв е бил трафикът на даден уебсайт през последните шест месеца? Разширението SimilarWeb прави точно това и по същото време ви предоставя и друга информация, като например от кои държави са посетителите и дали идват от социални медии, търсещи машини или връзки. Никога няма да е точно на 100%, но ще ви даде добра представа дали например трябва да си сътрудничите с определена влиятелна личност.

Искате ли да научите повече за това как да извлечете максимума от работния си ден? Тогава не забравяйте да прочетете статията ни, която публикувахме наскоро: 5 съвета за ефикасност в работата.

 

Препратки по темата

Liteshot

Momentum

Text Mode

LastPass

All-in-One Messenger

Grammarly for Chrome

SimilarWeb

Tradera Rabattkoder

Разширения за Chrome

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Препоръки и съвети
Свързан раздел(и)
Условия на живот и труд
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.